fbpx
Schoonmaak? bron

Naar aanleiding van #blogpraat vanavond grote schoonmaak gehouden in mijn tags. Voor de leek: een tag is een soort kaartje dat je aan je blogpost kunt hangen, zodat je post onder meer gevonden kan worden. Van 561 tags ben ik terug naar 95 tags. Ik hoop dat ik dit zo kan houden. Het werd wat onoverzichtelijk, zeg maar.

Nu wil ik mijn categorieën nog opschonen. Het is nu een warboeltje van categorieën. Categorieën zijn de hoofdstukken van je blog. Hierin kun je je blogposts makkelijk onderverdelen. Een soort van menukaart met voor-, hoofd-, en nagerecht. Met eventueel nog wat tussengangen erbij. Ik weet niet of het bij drie categorieën kan houden. Dat lijkt me erg weinig voor wat ik schrijf.

Ik ben alleen een beetje angstig voor het hernoemen van mijn categorieën. De consequenties daarvan zijn best heftig. Onder meer het verkrijgen van doodlopende links en het plaatsen van redirects naar de juiste link, maar ook het verlies van Google ranking. Nu vind ik dat laatste voor mijn eigen blog niet zo heel erg. Maar ik weet natuurlijk niet of mensen bijvoorbeeld een link naar een blogpost hebben geplaatst, waardoor de link breekt.

Uit SEO-overwegingen heb ik, toen ik dit blog opzette, mijn permanente links zo neergezet, dat de categorie er ook in opgenomen wordt. Als ik dit uitzet, zijn dan ook al mijn links naar mijn blogposts kapot? Helaas heeft #blogpraat dit keer niet de gehoopte antwoorden opgeleverd. Wel leverde het een heleboel tips op naar verschillende plugins die mij zouden kunnen helpen de links levend te houden. Ik ga die nog uittesten en kom er zeker op terug. In de hoop dat mijn blog er dan nog is… 😉

Het ging overigens ook nog over favicons op je blog en over beveiliging van je blog tegen hackers en spam.

Pin It on Pinterest