fbpx

Foto’s van 25 april 2013: De volle maan

Op de eerste foto is de maan geen ronde bol. Dat komt omdat ik door het raam heb gefotografeerd. Aangezien ik dubbelglas heb, krijg je dan twee bollen te zien.  De tweede foto laat hetzelfde plaatje zien alleen dan zonder huizen. Ik vind het mooi hoe het licht van de maan de bovenrand van de wolken verlicht.

Als je je dan bedenkt dat de maan het licht van de zon weerkaatst, dan schijnt eigenlijk de zon op de wolken. Maar in dit geval vind ik toch het Engelse spreekwoord every cloud has a silver lining het mooist. Dat zie je zeker op foto nummer 3.

Volle maan

1. Volle maan en wolken

Maan en wolken

2. Maanverlichte wolken

Zilver randje om de wolken

3. Een zilver randje

 

 

 

 

 

 

Foto’s van 6 mei: Het gouden uur

Het gouden uur is de tijd rondom zonsopgang en zonsondergang. De zon is dan nog net niet of net wel onder en geeft een gouden licht af. Hetzelfde geldt voor de zonsopgang.

Voor aanvang van het gouden uur bij zonsopgang en na afloop van het gouden uur bij zonsondergang is er de schemering. Dit wordt het blauwe uur genoemd. Of, in de boeken van Bridget Wood, het violette uur. En dat vind ik eigenlijk een mooiere term. Vol van tovers en magie, volgens die boeken.

Deze foto’s zijn gemaakt in het gouden uur, net na zonsondergang. Voordeel van als je dicht bij de zee woont :).

Zon gouden uur

1. Zon schijnt van onder op de wolken

Gouden uur

2. Vanaf mijn balkon gefotografeerd

filter zonsondergang

3. Zonsondergang filter op camera

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s zijn van mijn hand.

Pin It on Pinterest