fbpx
Dit is deel 23 van 52 in de serie WOT 2019

Nieuw ~ 1) Aankomend 2) Aflossen 3) Ander 4) Benieuwd 5) Fris 6) Genezen 7) Groen 8) Hedendaags 9) Is vertegenwoordigd 10) Jong 11) Jong dier 12) Modern 13) Neo 14) Niet ervaren 15) Niet gebruikt 16) Niet oud 17) Nieuwbakken 18) Nog maar pas 19) Nog niet waargenomen 20) Nog ongebruikt 21) Onbedreven 22) Onervaren 23) Ongebruikt 24) Ongekend 25) Ongewoon 26) Oorspronkelijk 27) Origineel 28) Pas 29) Pril 30) Realistisch 31) Recent 32) Up to date 33) Verrassend 34) Vers 35) Volgend 36) Vreemd

!–more–

Nieuwe dingen zijn leuk. Weet je nog, vroeger, op je verjaardag kreeg je nieuwe kleren en je kon niet wachten om ze aan te trekken. De geur van nieuw stroomde door je kamertje want ze hingen al een week op de hanger aan de kastdeur. Iedere dag even met je handje erlangs de stof voelen, iedere dag een dag afstrepen op de kalender. Nog 5, nog 4, nog 1… Jarig! En dan mocht je je nieuwe kleren aan. Wauw!

En wat er ook nieuw is, een website. Mijn website. Mijn internationale website, waar ik mijn methode ga verkopen, de Pelkman-methode. Ik blijf natuurlijk wel de #WOT schrijven hier. Dat vind ik gewoon leuk. En ook mijn tekstdiensten blijven bestaan op deze site. Dat vind ik ook interessant om te doen.

Nieuw bij …

Vul de winkel maar in. Nieuw is ook een beetje zo’n woord wat eigenlijk niets meer zegt. Het is een woord dat eigenlijk een beetje versleten is. En eigenlijk bedenk ik me net, dat oud nieuws een paradoxale woord groep is, een contradictio in terminis. Want hoe kan nieuws nu oud zijn?

Waar denk jij aan bij het woord nieuw? Denk je aan je nieuwe auto of fiets of ander vervoersmiddel, aan iets dat je je misschien nog kan herinneren van vroeger. Misschien ben jij iemand die altijd het nieuwste van het nieuwste wil hebben? Heb je bijvoorbeeld als eerste de nieuwste iPhone? Misschien wil je iets schrijven over de nieuwe blaadjes aan de bomen, zoals de journalist in Minoes? Dat is ook nieuws, toch? Ik lees het uiteraard weer graag!

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Foto door Jon Tyson via Unsplash

Serienavigatie<< Vrijheid ~ #WOT deel 22Gedachte ~ #WOT deel 24 >>

Pin It on Pinterest