fbpx
Dit is deel 11 van 52 in de serie WOT 2018

Ouders ~ ) 1) Anterieur 2) Familielid 3) Individu met kind(eren) 4) Ma 5) Moeder 6) Pa of ma 7) Persoon met een kind 8) Persoon met kinderen 9) Vader 10) Vader of moeder 11) Verjaard (cryptisch) 12) Verzorger

handen vast

Moeder en dochter –
Eigen werk

Mijn favoriete herinnering aan mijn ouders is een herinnering aan iets alledaags. Ze deden altijd samen de afwas na het eten. Mijn moeder waste en mijn vader droogde. Ik zie het ze nog steeds doen. In mijn hoofd. Ik zie hoe mijn vader de kruimels uit het tafellaken sloeg aan de achterdeur. In de zomer en in de winter, weer of geen weer, de kruimels werden in de tuin gedeponeerd zodat de vogels ze konden oppikken.

Als het nieuws afgelopen was, ging de cassetterecorder aan met liedjes van Ja zuster, Nee zuster. Die stond hij altijd mee te zingen. En wij ook. “Harry wat heb je met je haar gedaan,” en “In een rijtuigie” staan op onze hersenen gegraveerd. En natuurlijk “Gerrit de liftboy” en “De fuchsia”. Natuurlijk zongen we ook “Moeder ben zo bang van de bullebak”.

Best mooi, dat zo’n alledaagse herinnering de favoriete herinnering kan zijn. Het is niet eens iets dat ze met mij deden. Ik bedoel, ik haatte afwassen. Mijn zusje en ik verdwenen naar de woonkamer zodat we weer tv konden kijken. Maar die keren dat ik wat ouder was en uit Leiden terugkwam voor de vuile was en aan tafel bleef zitten lang nadat er was afgeruimd, stonden ze in de keuken gezamenlijk af te wassen. We hadden namelijk geen vaatwasser.

Waarom het mijn favoriete herinnering is? Het was zo’n rustgevend tafereeltje. Ook al zou de wereld vergaan, mijn ouders zouden altijd samen de afwas blijven doen. Nou ja, altijd…

Heb jij een favoriete herinnering aan je ouders? Of nu je zelf ouders bent, wat hoop je je kinderen mee te geven? Ik ben heel nieuwsgierig of het bij jou ook zo alledaags is als bij mij of dat je een avontuurlijkere herinnering hebt.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Plaatje: unsplash-logoDavid Straight

Serienavigatie<< Vrouw ~ #WOT deel 10Kwetsbaarheid ~ #WOT deel 12 >>

Pin It on Pinterest