Spreekwoorden 3: maag

20 januari 2016 | Overige, Spreekwoorden 2016 | 1 reactie

Dit is deel 3 van 51 in de serie Spreekwoorden 16

dieet, maagVroeger spraken mijn vader en ik wel eens over de grote dingen van het leven. Ik zei wel eens dat ik geen idee had hoe ik een man in mijn leven moest inpassen omdat ik het zo druk had, dat kon ik er niet ook nog eens bij hebben. En als er dan een zou komen, dan had ik toch echt een ruimte voor mijzelf nodig. Mijn vader splitste me daarop deze wijsheid in de maag: “De kunst van een relatie is dat je samen toch ook alleen kunt zijn.” Die is diep hè.

Zo had mijn vader nog wel meer wijsheden. Eentje daarvan was: “Een vrouw is een dame op straat, een prinses in de keuken en een hoer in bed.” Geen idee hoe mijn moeder daarop reageerde. Ze zat ernaast toen hij dat zei. Ik geloof dat ze een beetje moest lachen.

“Maar ik ben geen prinses in de keuken!” dacht ik. Koken? Dat is voor mij vaak nog steeds een bakkie voer uit een magnetron. Ik ben in staat om de aardappels te laten aanbranden, boontjes kapot te koken en vlees zwart te maken. Dus als de liefde van de man door de maag gaat, dan heeft hij het zwaar bij mij.

Mijn voedsel ligt waarschijnlijk als een steen op zijn maag

Op straat gedraag ik mij als een prinses. Daar heeft mijn moeder goed voor gezorgd.

En de laatste van de drieslag? Die laat ik aan jouw fantasie over. Zorg er alleen wel voor dat je maag zich niet omdraait in je lijf.

Iedere dinsdag geeft Carel de Mari op zijn blog een woord op waarmee je een spreekwoord kunt bespreken. Iedereen kan altijd meedoen. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Plaats een link onder het blog van Carel en lees daar ook de andere bijdragen.

 

Serienavigatie<< Spreekwoorden 2: hondSpreekwoorden 4: valreep >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest