fbpx
Dit is deel 35 van 51 in de serie 50books 2017

Tijdschriften. Er zijn er zo veel. In een willekeurige supermarkt, staan er al ontzettend veel. Maar loop een boekhandel binnen en je weet helemaal niet hoe je het hebt: over alles bestaat een tijdschrift. Van Simply Haken tot de Viva en van Photoshop tot Penthouse. Er is echt van alles. Maar wat lezen jullie? Dat was de vraag van vorige week. Er waren een aantal bijzonder mooie antwoorden.

Chantal liet weten dat ze deze vraag overslaat: ze leest nooit tijdschriften. Ik hoop natuurlijk dat zij met de nieuwe vraag wel weer meedoet.

Het eerste antwoord komt van Karin. Gaaf dat ze de vragen na haar vakantie weer gaat oppakken. Zij doet even een ‘wij van wc-eend’: Karin is namelijk hoofdredacteur van Vives magazine sinds 2014. Vives is een magazine voor ict en innovatie in het onderwijs. Hoe het precies zit, legt zij veel beter uit op haar site.

Carel is ook een taalliefhebber, net als ik. Dat zie je in zijn spreekwoord-dinsdag, maar ook doordat hij Onze Taal leest. Een ander tijdschrift dat hij leest, is Atelier. Dit is een tijdschrift vol met tips voor schilders. Als je Carel een beetje volgt, weet je dat hij graag mag schilderen. Daarnaast heeft hij nog een abonnement gewonnen op het Museum tijdschrift. Hij leest het nog te kort om zich een oordeel te vormen. En dan mag ik natuurlijk niet de Oud Utrechter vergeten, dat hij leest vanwege de herkenbaarheid.

De tijdschriften bij de kapper

Luna koopt af en toe tijdschriften en leest regelmatig andere tijdschriften. Iedere dinsdag geniet zij van de verhalen in de Flair. Ze is al een aantal jaar trouw lid. Zo af en toe leest zij ook een Glossy en dan natuurlijk de LindaMargriet of Libelle bij de kapper. De Flow koopt Luna als de cover haar aantrekt of als ze er leuke dingen bij krijgt.

Ook Niek is lid van Onze Taal. Nog een taalliefhebber! Daarnaast leest zij ook Beeldenmagazine. Een tijdschrift gericht op ruimtelijk georiënteerde kunst. Dit komt een keer per kwartaal uit. Nu had ik bij Niek ook een tijdschrift verwacht over strips. Gelukkig stelt ze me niet teleur: Stripglossy en Clarkesworld magazine handelen over de wereld van het beeldverhaal.

Ali is de hekkensluiter deze keer. Last, maar zeker niet least! Zij is op een aantal tijdschriften geabonneerd: MargrietLindaPsychologie MagazineIP voor informatiespecialisten, de Consumentengids en ook Onze Taal. Ali is zelf ook hoofdredacteur van het blad Haghespel. Dit blad gaat over het Haagse amateurtoneel.

Wil je meer weten over de verschillende tijdschriften? Kijk dan op de blogs van de mensen hierboven. Zij linken naar alle genoemde tijdschriften, als er een website voor is. Onze Taal wil ik zelf natuurlijk wel linken hier. (Geen aandelen.)

Op naar #50books vraag 35

En vraag 35 gaat weer diep de boeken in. Of eerder: de boekhandel. Als ik een boekenwinkel binnenloop, dan lukt het mij slechts zelden om weg te komen zonder ten minste één nieuw boek. En dan heb ik mijzelf echt streng moeten toespreken. Als ik een boekhandel binnenkom, dan begin ik nog net niet te kwijlen. Zonder boek naar buiten komen, is eigenlijk zo goed als onmogelijk. Ik zie zoveel moois: kaften die eruit springen, achterflappen waarvan de flaptekst me aanspreekt, een eerste scene die me het verhaal in trekt… Ik kan bijna niet zonder. Het laatste boek dat mij zo aangreep, was Het Paulus Labyrinth van Jeroen Windmeijer. Ik moet er nog in beginnen, maar vandaar deze nieuwe vraag:

Wat is het laatste boek dat jij kocht in de boekhandel?

En dan bedoel ik niet via Bol.com, maar echt in een fysieke boekhandel. Waarom kocht je dat boek? Wat trok je ernaar toe? Ik ben weer heel nieuwsgierig!

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 

In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

Plaatje: Alexandra Kirr

Serienavigatie<< Leesinspiratie en #50books vraag 34De meest recente aankoop en #50books vraag 36 >>

Pin It on Pinterest