fbpx

Ja. Recht op werk. Ik ben single, geen kids en parttime werkloos. Ik wil graag werken, maar ieder jaar krijg ik te horen dat mijn contract niet verlengd wordt.

Het wordt steeds moeilijker om werk te vinden omdat werkgevers mijn cv met argwaan gaan bekijken. Negen werkgevers in 9 jaar. Lastig te verklaren.

Bovendien krijg je nergens meer een vast contract en in sommige cao’s is afgesproken dat mensen onder de 26 vier keer een jaarcontract mogen krijgen om er daarna alsnog uitgelazerd te worden vanwege reorganisatie. En de hoogste baas krijgt dan een prachtige bonus omdat hij/zij de winst zo mooi gemaximaliseerd heeft, terwijl een vriendin van mij nu zonder baan zit en haar ex-collega’s nu nog vaker moeten overwerken in het weekend om het werk af te krijgen.

Mijn voormalig sectieleider informeerde plichtmatig naar hoe ik mij voelde toen mijn baan ophield om vervolgens tegen mij uit te weiden over het gat in de uren Nederlands dat ontstond door mijn vertrek. Sorry, niet meer mijn probleem en bijzonder weinig invoelend ook.

Nee, ontslag of niet verlengen zijn inmiddels schering en inslag bij de overheid en in het bedrijfsleven. Dat heeft weinig te maken met parttime werkende moeders of te dure KDV en BSO.

Dit blog is een reactie op het blog van @Pixelmistress op Mighty Musings.

photo credit: Rochelle, just rochelle via photopin cc

Pin It on Pinterest