fbpx

Paniek ~ plotselinge en hevige angst, met lichamelijke verschijnselen en innerlijke ontreddering

Ik heb een grote paniekachtige angstdroom.

Mijn beeld waar ik paniek van krijg, wat mij letterlijk de adem beneemt, is de angst dat ik gevonden word. De prijs van eenzaamheid. De reden waarom ik hier paniek van krijg, is omdat het tijdens mijn studie een huisgenoot is overkomen. Toen hij thuis was gekomen, vond hij zijn moeder in een stoel. Zij had al een paar dagen in die stoel gezeten, winter en verwarming aan. Ik denk dat ik het beeld verder niet hoef te schetsen. Niet dat ik reden heb om me daar zorgen om te maken, ik ben niet ziek of van plan om iets te doen. Maar hoe vaak hoor je niet dat er weer iemand is gevonden die al twee maanden in zijn huis heeft gelegen en dat de buren gingen klagen over stank?

De enige manier waarop ik dat kan oplossen is door meer contact te houden met mijn vrienden en vriendinnen, maar ik heb daar moeite mee. Ben altijd bang dat ik ongelegen bel of dat ze helemaal niet op mijn telefoontje zitten te wachten. Stiekem hoop ik eigenlijk dat zij mij bellen. Niet whatsappen of sms’-en, maar echt die telefoon pakken en mij bellen.

Trrrrrring…. hallo, met Martha, wat leuk dat je belt!

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Pin It on Pinterest