fbpx

Bolleboos (m.;bollebozen) [dezelfde etymologie als bollebof], 1 iem. die zeer begaafd is, bijzonder in iets uitmunt; 2 (Barg.) baas, burgemeester.

bolleboos, tien, 10“Dat is een echte bolleboos.” Lang geleden dat ik dat hoorde. Ik vond het altijd positief klinken, een bolleboos. Het was een compliment. Nog steeds wel eigenlijk. Maar ik ben het niet meer. Of misschien nog wel, maar ik verberg het. Best wel stom. Ik moet nu wel met mijn koppie boven het maaiveld, de bolleboos zijn, slim zijn en het laten zien, want als ik niet bolleboos, dan pakt een ander mijn opdrachten en dan kan ik het wel vergeten met mijn eigen bedrijf.

Zes is niet meer voldoende voor deze bolleboos

Ik wil weer slim zijn en mezelf zijn. Een echte bolleboos zijn. Alle kennis die ik mezelf al die jaren heb ontzegd omdat ik niet wilde opvallen, die ga ik inhalen en mezelf weer eigen maken. Ik ga bijleren door boeken te herlezen, ik ga mezelf wijzer maken en slimmer maken door te lezen, lezen, lezen. Kennis opzuigen als een spons en echt een bolleboos worden. Ik beloof mezelf hierbij het volgende:

Ik ga voor de tien!

Bij de #WoT schrijven bloggers over een woord. Elke donderdag verschijnt een nieuw woord waarover je kunt bloggen. Deelname is geheel vrijblijvend. Plaats een reactie onder dit bericht waarin je het linkje plaatst naar je blog. De #WoT is opgezet door @metkcom en daarna door @webpixelqueen overgenomen. Vanaf september 2014 houdt Hendrik-Jan de Wit het stokje in zijn hand.

Serienavigatie<< #WOT deel 38: proefkonijn#WOT deel 40: vereenvoudigen >>

Pin It on Pinterest