#WOT deel 1: truc

2 januari 2014 | Overige, WOT | 0 Reacties

Truc ~ 1) Behendigheid 2) Bravourestukje 3) Foefje 4) Foef 5) Goocheltoer 6) Goochelen 7) Goochelt met de tijd 8) Handigheid 9) Handige verrichting 10) Handigheidje 11) Handgreep 12) Handigheidje om een wagen te horen (crypt.) 13) Kneep 14) Kneepje 15) Kunst 16) Kunstmiddel 17) Kunststuk 18) Kunststukje 19) Kunstgreep 20) Kunstje 21) Listige kunstgreep

truc, geest uit fles

Eigen werk

Gelukkig is er ook dit jaar weer een #WOT, een write on thursday. En vol enthousiasme zal ik hieraan mee blijven doen. Ik vind het een heerlijke houvast voor het bloggen. Iedere donderdag schrijven aan de hand van een door Irene verzonnen woord.

Gisteren was het 37e circusfestival van Monte Carlo op televisie. Ik heb niet alles gezien, maar wat ik wel zag, was prachtig. Ik genoot vooral van twee Cubaanse mannen die allerlei trucs uithaalden met een paal. Die paal werd de Chinese paal genoemd. Het was een soort paaldansen, maar dan statischer.

De mooiste truc die ze uithaalden was een echt kunststuk.

Een van de twee mannen hing als een vlag aan de paal. Horizontaal aan alleen zijn armen. Je zag iedere spier in zijn armen en bovenlichaam afgetekend staan. Die man was echt ontzettend sterk.

De tweede man die boven hem in de paal hing, ging toen op de zijkant van de hangende man staan, eerst op zijn voeten en toen, heel voorzichtig, veranderde de tweede man zijn positie naar een handstand. Hij bleef op het lichaam van de vlagman staan. Het was ontzettend mooi om naar te kijken, echt een prachtige truc.

Sowieso vind ik het circus, zeker als het zo’n goed circus is als dat van Monte Carlo, echt super om te kijken. De clowns hoeven voor mij niet zo, maar zo’n truc als van die twee Cubanen. Vanaf ongeveer zeven minuten doen de mannen de truc die ik beschrijf:

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier

Serienavigatie#WOT deel 2: ritueel >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest