#WOT deel 23: Triomf

5 juni 2014 | Overige, WOT | 2 reacties

Triomf ~ 1) De zege maakt het drietal matig sterk (crypt.) 2) Feestvreugde 3) Groot succes 4) Glanspunt 5) Intocht bij de Romeinen 6) Overwinning 7) Prestatie 8) Victorie 9) Zegepraal 10) Zegefeest 11) Zege

Het eerste wat me te binnen schiet bij het woord triomf, is de Triomfmars in de Aïda van Giuseppe Verdi. Dus ik ga naar Youtube, zoek de triomfmars en het enige dat ik herken is het begin en dan nog een themaatje in het midden. Highly overrated, die mars wat mij betreft.

Dus ik kijk maar weer naar de omschrijving van het woord triomf: de eerste omschrijving valt me direct op. De zege maakt het drietal matig sterk. Zege slaat natuurlijk op de betekenis van het woord, het drietal is het eerste deel, namelijk tri. Maar ik kan dat matig sterke er niet in ontdekken. Want bij omf denk ik eigenlijk: dat is niet af. Mij schiet onmiddellijk o my f*cking in het hoofd, maar ja, wat is daar nu matig sterk aan? Zelfs Google laat me in de steek.

Dan maar naar de volgende omschrijving die mijn oog trekt: intocht bij de Romeinen. Leuk! Geschiedenis. Ja die Romeinen hadden ondanks dat ene dorpje flink wat intochten. En gelijk denk ik aan een andere triomf: de Arc de Triomf in Parijs. Ik denk dat het een hele overwinning is als je de rotonde daar weet te trotseren en er zonder schade vanaf komt. Maar dat terzijde.

En ook ik behaal vandaag een triomf

Ik schrijf voor middernacht een blogje over het woord triomf ondanks mijn vermoeidheid. Joechei! Met extra punten voor het woord joechei!

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Serienavigatie<< #WOT deel 22: Verdwaald#WOT deel 24: kritiek >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest