#WOT deel 32: irritatie

6 augustus 2015 | Overige, WOT | 6 reacties

Irritatie ~ 1) Aanstoot 2) Branderigheid 3) Ergernis die branderig aanvoelt (crypt.) 4) Ergernis 5) Geraaktheid 6) Geprikkelde stemming 7) Geprikkeldheid 8) Korzeligheid 9) Kriebels 10) Misnoegen 11) Ontstemming 12) Prikkeling 13) Prikkels 14) Verbittering 15) Verontwaardiging 16) Wrevel


Sommige mensen kunnen enorm op je irritatiegrens gaan zitten. Dat kan aan van alles liggen: een bepaalde eigenschap waar je niet mee kunt omgaan, iemand die in je allergie zit bijvoorbeeld. Zo kan een Pietje Precies absoluut niet tegen een sloddervos en is iemand die altijd ruim op tijd is allergisch voor iemand die het niet zo nauw neemt met de klok.

Mijn irritatie zit hem vooral in mensen die van alles nu willen en liefst nog gisteren. Dat zijn vaak drammerige mensen, die je lopen te pushen en geen begrip hebben voor het feit dat je ook nog andere dingen te doen hebt, behalve hun zaken afhandelen.

Natuurlijk kan irritatie ook op je huid zitten, rode plekken die enorm jeuken, zoals eczeem bijvoorbeeld of krentenbaard. Plekken waar je aan moet krabbelen, ondanks dat het beter is van niet.

Hoe is dat bij jou? Waar heb jij irritatie over en wat is jouw allergie? Krijg je daar fysieke irritatieplekken van of vlekken in je nek? Of mischien blijft het juist wel meer in je hoofd zitten. Ik lees het weer graag.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie<< #WOT deel 31: voetbal#WOT deel 33: onweerstaanbaar >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest