#WOT deel 33: kus

17 augustus 2017 | WOT | 4 reacties

Dit is deel 32 van 51 in de serie WOT 2017

Kus ~ 1) Aanhaling 2) Betuiging van genegenheid 3) Betuiging van liefde 4) Bewijs van liefde 5) Blijk van genegenheid 6) Blijk van liefde 7) Dankbetuiging 8) Genegenheidsbetuiging 9) Klapzoen 10) Liefkozing 11) Pakkerd 12) Smakkerd 13) Teken van blijdschap 14) Toet 15) Uiting van genegenheid 16) Uiting van liefde 17) Vriendelijke handeling 18) Zoen

Een kus is een afdruk van een indruk die met nadruk vraagt om een herdruk. Het is zo’n zinnetje dat al jaren lang af en aan door mijn hoofd spookt. Zo af en toe komt het opzetten, zoals nu. Nu ik een woord mag bedenken voor het wekelijkse WOT-woord leek het me aardig om dat versje er weer eens bij te pakken.

Een leuk woordspelletje, dat met voorzetsels speelt en zo steeds een andere betekenis meegeeft aan het woord druk. Ik vind dat mooi.

Krijg ik nog een kus?

Ik vraag het aan mijn nichtjes als ik wegga bij ze. De oudste geeft dan inmiddels meestal wel een kusje, maar de tweede dondersteen wil nog wel eens nee zeggen. De derde geeft nog van die lekkere plakzoenen. Mijn neefje is anderhalf en die krijgt voorlopig nog gewoon een kus van mij. Daar ga ik niks aan vragen. Soms zijn de kusjes op. Dat is dan wel een beetje jammer. Zo vaak zie ik die meisjes niet. Het blijven natuurlijk wel kinderen.

De ergste kussen zijn de zoenen die je krijgt met de nieuwjaarsborrels. Vage collega’s die je uitbundig een gelukkig nieuwjaar wensen met drie klapzoenen op de koop toe. Om te griezelen. Gelukkig heb ik geen collega’s meer.

Tja, en dan is er nog die ene kus. De kus van je geliefde, met of zonder tong. De enige kus waarbij je met gemak de bacteriën uitwisselt, omdat je elkaar zo lief vindt.

Wat vind jij van kussen? Kus je graag of juist niet? Ik ben benieuwd naar jouw afdruk van een indruk die met nadruk vraagt om een herdruk.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Plaatje: Cristian Newman

Serienavigatie<< #WOT deel 32: smeuïg#WOT deel 34: hashtag >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest