WOT deel 35: grenzen

1 september 2016 | Overige, WOT | 10 reacties

Dit is deel 35 van 52 in de serie WOT 2016

Grenzen ~ 1) Afperking 2) Afpaling 3) Afscheiding 4) Afscheidingslijn 5) Begrenzing 6) Buitenrand 7) Begrensde tijdruimte 8) Beperking 9) Denkbeeldige lijn 10) Demarcatielijn 11) Drempel 12) Denkbeeldige lijn die twee gebieden scheidt 13) Deellijn (crypt.) 14) Einde 15) Gemeentegebied 16) Grenslijn 17) Grenswaarde 18) Kant 19) Kust 20) Landgrens 21)

Rust roest dus rust ik niet, grenzen verleggenGrenzen kun je bepalen, afbakenen, stellen en verleggen. Je kunt eroverheen laten gaan, of ze bewaken. Op dit moment ben ik ze aan het verleggen. Ik ben iets aan het doen, waar ik vroeger enorm bang voor was. Ik leer namelijk vechten. Ja echt!

Vroeger droomde ik altijd dat ik moest vechten tegen een zwarte, donkere figuur. Die figuur won het altijd en ik werd angstig wakker. Op een nacht tijdens mijn studententijd had ik dezelfde droom, maar met een verschil: ik won! Wat was ik blij toen ik die ochtend wakker werd. Sindsdien heb ik de droom nooit meer gehad. Maar dat was in dromenland.

Nu verleg ik andere grenzen

En ik heb het prima naar mijn zin. Ik leer weer nieuwe dingen en dat geeft mij een enorme uitdaging. Vechten bij karate is veel meer dan je hand uitsteken: het is naar voren durven komen, terug durven stappen en vooral heel goed kijken, niet bang zijn om klappen te krijgen of te vallen.

Vooral die laatste twee dingen gaan mij goed af: klappen krijgen en vallen. Maar dat geeft niet, ik leer weer mooie dingen erbij. Ik verleg mijn grenzen en ontdek dat ik karate weer veel leuker ga vinden nu ik deze nieuwe dimensie kan toevoegen. Ik ben ondanks de blauwe plekken die ik krijg omdat ik bewegingen niet goed doe, ondanks dat ik de mat meerdere keren per les van dichtbij mag bewonderen en ondanks de niet harde klappen die ik krijg, mijn grenzen aan het verleggen. Heerlijk dit!

Wanneer is de laatste keer dat jij je grenzen verlegde? Of heb jij ergens paal en perk aan gesteld? Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw ideeën over grenzen. En wil je mij een keer zien vechten? Dan zul je even moeten wachten. Ik weet niet wanneer het eerstvolgende openbare toernooi zal plaatsvinden, maar ik houd je op de hoogte!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 34: de tango#WOT deel 36: zweet >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest