fbpx
Dit is deel 40 van 52 in de serie WOT 2016

Stilte ~ 1) Achterbakse 2) Aankondiging van storm (crypt.) 3) Bedaardheid 4) Die hoor je niet vallen (crypt.) 5) Eenzaamheid 6) Geluidsloosheid 7) Geluidloosheid 8) Kalmte 9) Nietszeggend bevel (crypt.) 10) Rust 11) Stilheid 12) Slapheid 13) Silentium 14) Toestand van rust 15) Vredigheid 16) Zwijg

StilteAls je dan een heel weekend in een drukke sporthal hebt doorgebracht, dan is het heel fijn als het dan ook weer stil wordt. De aanmoedigingen¬†van alle supporters die door de hal klinken, het “Norge! Norge!” tegenover het “Let’s go, Ryan, let’s go”, galmt door zo’n hal en komt niet meer uit je hoofd.

Hoe heerlijk is het dan als je thuiskomt, in je stoel ploft of op de bank gaat zitten en het is stil. Geen veel te harde muziek die de boxen opblaast, geen geluid van de microfoon waardoor mensen opgeroepen worden om naar de mat te komen. Geen gejuich of boegeroep van supporters om je heen.

De stilte van rust

Maandag heb ik dus de hele dag geen enkele geluidsdrager aan gehad: geen radio, geen tv, geen YouTube filmpje. Heerlijk! Lekker stil. Maar misschien word ik dan toch wel oud?

Vroeger kon ik niet tegen stilte in mijn huis. Dan hoorde ik mijn eigen gedachten. Dat was eng. Nu is het beter. Nu vind ik mijn gedachten soms zelfs heel erg grappig. Of ik heb hele gesprekken met mijzelf.

Kun jij met stilte omgaan? Is het bij jou thuis wel eens helemaal stil? Kun jij ervan genieten of word je helemaal gestoord als het stil is om je heen? Misschien denk jij wel juist aan de drukte van het stiltecoupé? Of de stilte van een taboe? Ik lees het allemaal weer graag!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< WOT deel 39: winnen (is belangrijker dan meedoen)#WOT deel 41: wachten >>

Pin It on Pinterest