fbpx

Innovatie ~ ontwikkeling van nieuwe ideeën en dingen

Vandaag was ik gaan wandelen in Park Clingendael. Ik had mijn Lumix DMC-FZ45 bij me. Mijn digitale compactcamera. Ik heb deze camera sinds 2011, toen ik naar Zweden, Noorwegen en Denemarken op vakantie ging. Ik fotografeerde toen vooral met de vooringestelde instellingen. Landschap? Dan naar landschap stand. Portret? Dan naar portretstand. Ik had geen benul van diafragma en sluitertijd, van belichting en witbalans of van andere instellingen. Intussen leer ik steeds meer hoe ik deze camera moet gebruiken, ik begrijp hem steeds beter.

Maar ik was dus vandaag in Park Clingendael. Ik heb daar bijna twee uur rondgewandeld en foto’s gemaakt. Ik had uiteindelijk 90 foto’s. Dat deed je vroeger niet, met je analoge toestel. Iedere foto moest precies goed zijn, je deed er lang over om het apparaat in te stellen en dan moest je maar hopen dat hij er goed uitkwam: scherp en onbewogen.

Nu kun je makkelijk doorklikken: is de witbalans niet goed? Dan pas ik die aan en nog een keer klik. De foto is wat overbelicht, dus dan stel je de belichting bij en probeer je nog een keer je plaatje te schieten. Klik. Klikkerdeklik klik.

Wat een innovatie, die digitale camera. Ik wilde dat ik het verzonnen had. Maar helaas, het is niet zo.

Klik!

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Pin It on Pinterest