#WOT deel 9: klok

2 maart 2017 | Overige, WOT | 7 reacties

Klok ~1) Alarmapparaat 2) Alarmtoestel 3) Bel 4) Deel van een carillon 5) Dashboardinstrument 6) Dier 7) Glazen bedekking 8) Glazen stolp 9) Hank 10) Iets dat de tijd aangeeft 11) Illusionist 12) Kerstversiering 13) Kloek 14) Koekoeksklok 15) Nederlandse illusionist 16) Pendule 17) Slingeruurwerk 18) Soort horloge 19) Stolp 20) Teug 21) Tijdaanwijzer

Laatst las ik op Blendle een artikel waarin werd uitgelegd waarom wij mensen van de klok zijn. Als een feestje tot vijf uur duurt op de uitnodiging dan is het om vijf uur ook afgelopen.

Dat punctuele schijnt bij de protestantse traditie te horen. Stiptheid net als hard werken schijnen goede Nederlandse waarden te zijn.

In iedere kamer een klok

Dat is bij mij bijna het geval: een in de woonkamer en een in de keuken. En ik zet twee wekkers om op tijd wakker te worden.

En ik heb natuurlijk een hekel aan te laat komen. Het lukt me altijd wel heel goed, te laat komen. Maar dat komt door mijn optimistische aard. Ik denk altijd dat ik een klus nog wel kan doen voor ik wegga. Meestal lukt dat niet en dan ben ik weer verbaasd dat ik vijf minuten geleden al had moeten vertrekken. Gevolg: onder de radar door vliegen en hopen dat de schade beperkt blijft tot fashionably late.

Hoe zit het met jouw klokkijkvaardigheden? Ik lees het natuurlijk weer heel graag!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014.

Serienavigatie<< #WOT deel 8: sprookjes#WOT deel 10: toon >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest