De vijf leukste boeken die ik las in 2013

9 december 2013 | Boeken, Overige | 2 reacties

nog te lezen lijst

nog te lezen lijst

Het is december en hoewel ik niet zo van de lijstjes ben, leek het me toch leuk om een lijstje te maken van de vijf boeken die ik dit jaar las. De vijf boeken die ik het leukste vond. Het lijstje is in willekeurige volgorde opgesteld, ik kan namelijk niet kiezen welk boek het mooist, leukst, fijnst was om te lezen.

Het stille meisje – Tess Gerritsen

Over dit boek schreef ik al eerder. Het is een boek wat me is bijgebleven. Spannend en intrigerend met de juiste mix van privélevens van Rizzoli en Isles en politiewerk. Lekker om te lezen onder de dekens of op de bank onder een fleecedekentje met een lekkere mok thee.

Zeven minuten na middernacht – Patrick Ness

Dit boek besprak ik in het kader van #een perfectedagvoorliteratuur. Het boek gaat over een jongetje die moet leren loslaten om vast te houden. Of andersom. Daarbij wordt hij geholpen door een taxusboom.

The Hunger Games – Suzanne Collins

Het eerste deel vond ik een fijne leeservaring geven. Na de film gezien te hebben, moest ik het boek lezen. Helaas hebben deel twee en drie een mindere indruk op mij gemaakt. Deel 1 is echter de moeite van het lezen meer dan waard. Deel twee en drie maken de trilogie wel compleet, maar evenaren deel 1 niet.

Online slimmer werken – Stephan ten Kate

Dit is geen fictieboek maar een boekje dat je helpt om slimmer om te gaan met alle verleidingen van social media en aanverwante internetzaken. Een boekje dat je in 60 minuten uitleest, maar waarmee je langer aan de slag bent. Handig om te hebben en als naslagwerk te gebruiken.

In mijn dromen – Simone van der Vlugt

Ik heb dit boek niet besproken, maar wel toegevoegd aan de Nieuwe Lijst die ik als reactie op het NRC had geplaatst. gemaakt door een aantal dames die de vrouwen in de lijst misten. In mijn dromen gaat over een vrouw die voorspellende dromen heeft. De mix van werkelijkheid en fictie is wat dit boek bijzonder maakt. Behoorlijk spannend door de afwisseling van perspectief tussen de hoofdpersoon en een onbekende ‘ik’.

Dit zijn de leukste boeken die ik gelezen heb het afgelopen jaar. Mijn nog te lezen lijst wordt steeds groter, dus er komen nog voldoende reviews online dit en volgend jaar!

De links in dit stukje verwijzen allemaal naar eerdere blogs, behalve die van Van der Vlugt. De links in de andere blogs en de link van Van der Vlugt verwijzen naar bol.com. Ik krijg een kleine vergoeding als je via mijn site besteld. Zo houd ik mijn site in leven. Dank voor je begrip.

 

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest