fbpx

Televisie. Was het zestig jaar geleden nog een bijzonder fenomeen waar kwaliteitsprogramma’s werden gemaakt, tegenwoordig rol ik van de ene succesformule naar de andere. Denk bijvoorbeeld aan de X factor, the voice of Holland, so you think you can dance en ik zag zelfs een spelshow voorbijkomen die Herken de homo heet. Te triest allemaal.uit!

Ongetwijfeld heb ik nu iemand beledigd die dit bijzonder graag kijkt, maar ik zap liever door naar quizzen als per seconde wijzer, twee voor twaalf of blokken bij onze zuiderburen. Overigens zet ik de tv hier niet voor aan. De enige spelshow waar ik het apparaat voor aanzet is Wie is de mol.

Vroeger zat ik vaak voor de tv. Ik keek alles: knightrider, the A-team, fabeltjeskrant, tovenaar van Oz en later ook TMF (toen ze nog muziek draaiden). Tegenwoordig zet ik de tv liever uit. Ik kom wel weer terug als er meer programma’s zijn die niet aan een succesformule hoeven te voldoen, maar die gewoon gemaakt worden omdat er een kleine groep mensen is die er graag naar kijkt.

Pin It on Pinterest