Rode oortjes en #50books vraag 14

2 april 2017 | 50books 2017 | 3 reacties

Dit is deel 14 van 51 in de serie 50books 2017

De verboden vruchten van de boekenweek leidde mij tot de vraag over rode oortjes in #50books vraag 13. Sommigen hadden wat moeite om daarover te schrijven, wat ik wel begrijp. Het is niet niks om je guilty pleasure op het internet te delen. Chapeau voor de dapperen, maar ook chapeau voor de mensen die ondanks schrijfdrang toch zo sterk zijn geweest om het niet te doen. De antwoorden vat ik ook deze week weer samen. Vergeet niet om ook eens op de blogs van de schrijvers te kijken: ze zijn het meer dan waard!

boekenwurm heeft firstworldproblemsHet kan niet anders dan dat je na vijf jaar vragen stellen over boeken, onvermijdelijk een vraag tegenkomt, die al eens gesteld is. Natuurlijk kun je dan een nieuw antwoord verzinnen, maar als je antwoord niet veranderd is, dan is het natuurlijk goed om een blog in herhaling te doen.

Dat deed Niek. Het bleek dat ik de vraag in 2014 ook al eens had gesteld, maar dat was ik volledig vergeten. Dus zo slecht is haar geheugen nog niet. Niek noemt het boek Teleny of de keerzijde van de medaille wel of niet van Oscar Wilde. De scene waar zij rode oortjes van kreeg? Een zeer gepassioneerde vrijpartij tussen twee mannen.

Carel is wel wat gewend, als echte man. Hij krijgt niet zo snel meer rode oortjes. Daarvoor moet hij terug naar zijn jeugd, naar verboden boekjes waar hij wel wat meer dan rode oortjes van kreeg. Hij weet geen titel meer, maar in zijn diensttijd was er een boekje over de Victoriaanse preutsheid en hoe deze achter gesloten deuren werd genegeerd. Meer laat Carel daar echter niet over los.

Je krijgt eerder rode oortjes als iets weggelaten wordt

Dit keer ben ik het eens met Jannie: het is spannender als de beschrijving van een vrijscene niet al te uitgebreid beschreven wordt. Dan wordt er meer aan de verbeelding overgelaten. Jannie is de tijd van de rode oortjes voorbij. Zij was van voor Turks Fruit en snuffelde wat rond in ‘Sextant’ van de NVSH. En Bob en Daphne? Die werden door haar ouders goed verstopt.

Het laatste antwoord komt deze keer van Ali. Zij combineert maar liefst twee #WOT’s en een #50books vraag. Ze hadden eigenlijk wel met elkaar te maken: verlangen, boek en de rode oortjes vraag. Ali leidt haar blog in met een fictief gesprek, dat zomaar plaats had kunnen vinden. Ze legt uit waarom ze drie blogs in een schrijft. Plausibele verklaring. Ze vraagt zich af of zij het nodig vindt om een boek te lezen waarin seks een grote rol heeft. Ali schrijft dat ze lang geleden al is afgeknapt op Nederlandse boeken en films, juist vanwege de ongegeneerde portie seks die er schijnbaar altijd in moet. Ze leest liever iets anders.

#50books vraag 14

En zo komen we aan bij de veertiende vraag. Veel boekenliefhebbers kunnen de verleiding bijna niet weerstaan om tijdens de boekenweek een boek te kopen. Juist ook vanwege het boekenweekgeschenk. Ik weet bijvoorbeeld dat Hendrik-Jan bijna alle boekenweekgeschenken in zijn bezit heeft sinds Serenade van Leon de Winter hoewel, nu hij kleiner gaat wonen, is hij misschien zijn verzameling aan het weg doen.

De vraag van deze week is simpel.

Heb jij het boekenweekgeschenk al gelezen?

Stiekem hoop ik natuurlijk op een iets langer antwoord dan ‘ja’ of ‘nee’. Zo tweette Michelle van Dijk over het boekenweekgeschenk:

Ik ben benieuwd of jij al tijd hebt gehad om het boek te lezen. Ik nog niet namelijk en ik ga graag op jullie mening af of ik het moet doen of niet.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 

In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

Serienavigatie<< Opletten en #50books vraag 13Het boekenweekgeschenk en #50books vraag 15 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest